logo songteksten.net

Cruz, Bardem verwerpen Israëlische 'genocide'

(Novum) - Penélope Cruz, Javier Bardem en andere bekenden uit de Spaanse filmwereld hebben in een open brief hun afkeer uitgesproken over het handelen van Israël, dat al weken is verwikkeld in hevige gevechten met Hamas. De acties van Israël tegen de Palestijnen in de Gazastrook worden omschreven als een 'genocide', schrijft The Hollywood Reporter.

Cruz en Bardem, die worden bijgestaan door onder anderen filmmaker Pedro Almodóvar en acteurs Lola Herrera en Eduardo Noriega, doen daarnaast een beroep op de Europese Unie, die volgens hen 'het bombarderen van de Palestijnse bevolking in de Gazastrook' moet veroordelen. Ook willen ze een staakt-het-vuren van Israëlische militairen.

"De huizen van Palestijnen worden vernietigd, ze krijgen geen toegang tot water en elektriciteit en kunnen niet naar ziekenhuizen en scholen, terwijl de internationale gemeenschap toekijkt en niets doet", schrijven de ondertekenaars van de brief. Bardem, die getrouwd is met Cruz en goed bevriend met Almodóvar, steekt zijn mening over omstreden politieke kwesties vaak niet onder stoelen of banken.

Ook andere internationale bekendheden laten zich uit over de kwestie. One Direction-zanger Zayn Malik twitterde zondag #FreePalestine, waarna hij doodsbedreigingen naar zijn hoofd kreeg. Ook Selena Gomez en Rihanna kregen boze berichten over zich heen nadat ze hun steun hadden uitgesproken voor de Palestijnen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren