logo songteksten.net

'Nieuwe plaat Missy Elliott totaal anders'

(Novum) - Missy Elliott gooit het op haar volgende plaat over een heel andere boeg. Dat zegt althans producent Timbaland, die weer met haar samenwerkt. "Zo heb je Missy nog nooit gehoord. Het is hedendaags, maar ook de toekomst", zegt de producent in het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone.

De 42-jarige Timbaland wil nog niet verklappen wanneer de opvolger van Elliotts The Cookbook uit 2005 moet verschijnen. "Het komt eraan. Het ligt allemaal aan haar. Haar eerste single is klaar, dus die komt wanneer ze het zelf wil uitbrengen." De producent is erg te spreken over haar werk. "Het is baanbrekend."

Hoewel Timbaland bij de productie van alle studioplaten van de rapper betrokken was, zijn ze nooit op hetzelfde moment in de studio geweest. "Ik heb haar nog nooit zien opnemen", vertelt hij. "Je wordt de deur uitgeschopt. Dat is hoe ze werkt, ze wil alles zelf doen."

De 43-jarige Elliott, bekend van hits als 4 My People en Work It, liet begin dit jaar al weten te werken aan een album. "Er komt zeker iets aan, ik vertel alleen aan niemand wanneer", zei ze in februari. "Als ik iets maak dan moet het iets speciaals zijn en niet wat ik even tussendoor doe. Ik geef me voor de volle honderd procent."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren