logo songteksten.net

Penélope Cruz reageert op ophef standpunt Israël

(Novum) - Penélope Cruz heeft gereageerd op de ophef die is ontstaan over de open brief die ze samen met andere Spaanse sterren schreef over het handelen van Israël. In de brief spraken ze hun afkeer uit over de manier waarop Israël vecht tegen Hamas. Hierop werd de actrice onder meer uitgemaakt voor antisemiet. "Ik wil niet verkeerd worden begrepen als het over zo'n belangrijk onderwerp gaat", zegt Cruz in een verklaring aan Amerikaanse media.

"Ik ben geen expert en ik weet hoe ingewikkeld de situatie is", vervolgt de 40-jarige actrice. In de brief, die ook werd ondertekend door haar echtgenoot Javier Bardem en filmmaker Pedro Almodóvar, noemen de sterren de acties van Israël tegen de Palestijnen in de Gazastrook volkerenmoord. "Door de brief te ondertekenen wilde ik hoop uitspreken dat er vrede komt in Israël en Gaza."

De actrice heeft hoop dat er vrede komt. "Ik ben optimistisch dat alle partijen tot een staakt-het-vuren kunnen komen en dat er aan beide kanten van de grens geen onschuldige slachtoffers meer vallen. Ik wens dat er gelijkheid en vrede komt", droomt Cruz. "Ik geloof in een beschaving die de moed op kan brengen een wereld te creëren waarin mensen naast elkaar kunnen leven."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren