logo songteksten.net

Alice Cooper-gitarist Dick Wagner (71) overleden

(Novum) - De Amerikaanse gitarist Dick Wagner is woensdag op 71-jarige leeftijd overleden. Dat schrijft het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone. Hij werkte meermaals samen met Alice Cooper en Lou Reed.

De muzikant stierf in het ziekenhuis in Scottsdale in de staat Arizona. Hij werd daar woensdag binnengebracht met ademhalingsproblemen en een zuurstoftekort in zijn bloed. Twee weken eerder had hij een hartoperatie ondergaan.

Wagner startte zijn muzikale carrière in de jaren zestig nadat hij zichzelf gitaar had leren spelen. Met zijn band Ursa Major werkte hij samen met producent Bob Ezrin, die hem in contact bracht met Alice Cooper. Hun samenwerking zou decennia duren en resulteerde in hits als I Never Cry, You and Me en How You Gonna See Me Now.

"Hoewel we weten dat het onontkoombaar is, verwachten we nooit om plotseling een goede vriend te verliezen", laat de 66-jarige Cooper weten. "Dick was uniek. We hebben veel gelachen, en zijn stijl van schrijven en spelen zie je nergens meer. Ik heb met zeer weinig mensen met zo veel plezier gewerkt als met Dick Wagner."

Met Reed toerde Wagner in de jaren zeventig en hij is te horen op diens rock opera Berlin en zijn album Rock 'n' Roll Animal. Wagner werkte ook samen met onder anderen Meatloaf, Kiss, Aerosmith en Hall & Oates.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren