logo songteksten.net

Noorse sterren in boekverfilming Nooit Meer Slapen

(Novum) - De Noorse acteurs Pål Sverre Hagen, Anders Baasmo Christiansen en Thorbjørn Harr hebben een rol in de boekverfilming Nooit Meer Slapen. Dat heeft producent Keyfilm vrijdag bekendgemaakt. De film, gebaseerd op het gelijknamige boek van W.F. Hermans, wordt internationaal uitgebracht als Beyond Sleep.

Welke rollen de mannen in Beyond Sleep hebben, is nog niet bekendgemaakt. Hagen en Christiansen zijn vooral bekend door de film Kon-Tiki, die vorig jaar kans maakte op de Oscar voor beste buitenlandse film. Harr, die vooral te zien was in het theater, speelt een rol in de tv-serie Vikings.

Regisseur Boudewijn Koole is blij met de toevoeging van de Noren. "Alle drie met veel internationale rollen op hun naam, alle drie top cast. De voorbereidingen lopen wonderbaarlijk goed. Ik heb precies de acteurs gekregen die ik wilde. De crew is van hoog niveau", zegt hij in een verklaring.

Beyond Sleep vertelt, net als de roman uit 1966, het verhaal van de Nederlandse geoloog Alfred, een rol van Reinout Scholten van Aschat, die in Noorwegen op zoek gaar naar meteorieten. De opnames beginnen volgende week in Lapland. De film moet in de loop van volgend jaar verschijnen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren