logo songteksten.net

Helen Mirren wilde graag Franse actrice zijn

(Novum) - Helen Mirren wilde vroeger graag in het Frans acteren. "Britse films waren toen ronduit erbarmelijk, de Franse cinema was juist de beste ter wereld", zegt het Britse acteericoon tegen de San Francisco Chronicle.

"Ik was een jaar of twintig en was dol op Franse films", gaat de 69-jarige Mirren verder. "Daarnaast vond ik de vrouwenrollen in Franse films altijd veel interessanter en meer gelaagd dan die in Britse of Amerikaanse films. Het was gewoon een veel rijkere ervaring."

De actrice is zelfs een jaar in Frankrijk gaan wonen. "Maar het is me daar nooit gelukt. De Fransen beschermen hun cultuur angstvallig en willen niet dat iemand daar iets aan verandert."

Toch heeft Mirren een zekere revanche kunnen nemen met haar nieuwste rol in de in oktober te verschijnen komedie The Hundred-Foot Journey. Hierin speelt ze een uitbater van een zeer Frans restaurant in Groot-Brittanniƫ. Deze Madame Mallory timmert hard aan de weg voor haar derde Michelinster, maar dan verschijnt aan de overkant een simpel Indiaas eethuis dat ook erg succesvol blijkt.

"Fransen zijn heel precies en kieskeurig als het om hun eten gaat", vertelt Mirren. "Daar is Madame Mallory een typerend voorbeeld van."

Een andere jeugddroom wist Mirren wel in vervulling te brengen. Die was dan weer van korte duur. "Ik wilde altijd al regisseren, en in 2001 kwam het er eindelijk van." Mirren stond aan het roer van de korte film Happy Birthday. "Ik vond het leuk en was er ook wel goed in, maar na die ene ervaring had ik het wel gezien. Ik kreeg wel een veel groter respect voor regisseurs."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren