logo songteksten.net

Roelvink in smaakvol turquoise op Canal Parade

(Novum) - Dries Roelvink heeft genoeg van zijn gele zwembroek. De Amsterdamse volkszanger, die graag gebruind en getraind voor de dag komt, heeft zijn tenue voor de Canal Parade op zaterdag helemaal uitgedacht. "We gaan dit jaar in turquoise shirts en witte broeken", zegt hij tegen Novum Nieuws.

Roelvink zingt samen met Mick Harren en Denny Braaf op de boot van restaurant Contra 73 zijn lied Wij Varen Mee, op de wijs van YMCA. Ook hun boot is vrijwel helemaal turquoise geschilderd. "Roze boa's vonden we er ook weer zo dik bovenop liggen, en die pakjes van de Village People al helemaal", zegt Roelvink over de oorspronkelijke zangers van YMCA.

Medestander Harren had daar wel raad mee geweten. "Ik was meteen voor dat indianenpak gegaan", zegt hij resoluut. Het leren politiepak, de cowboyoutfit en de Bob de Bouwer-lookalike gaan ook hem te ver.

"Maar Dries heeft voor die turquoise tenues gekozen", zegt Harren. "Maar dat is helemaal zijn ding hè. Beetje stijl, altijd bezig met zijn uiterlijk. Als zijn haar maar goed zit."

Met het thema van dit jaar, Listen, wordt zoals altijd de aandacht gevestigd op tolerantie en respect voor homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. Daar staat Harren helemaal achter. "Natuurlijk gaat het op zo'n feestdag ook over zuipen en vreten, maar je wordt als feestganger toch met je neus op de feiten gedrukt."

Bovendien heeft Harren alle respect voor enkele van de andere boten. "Er is dit jaar voor het eerst een boot vol Marokkaanse homo's. Dat vind ik dapper. Niet alleen dat ze zich nu openlijk gay tonen, maar het kunnen net zo goed doelwitten worden voor mensen op straat. Met één baksteen is het gebeurd."

Roelvink kijkt daar toch anders tegenaan. "Volgens mij is het al een aantal jaar helemaal niet meer zo gericht op homo's", zegt hij onomwonden. "Het is toch vooral feesten. Dat is op zich niet erg, en zeker na zo'n nationale ramp met Malaysia Airlines is dit een mooie gelegenheid om er even niet aan te hoeven denken."

De twee entertainers verheugen zich wel op het optreden voor hordes homo's. "Die zijn vaak veel leuker dan van die bedeesde hetero's die zichzelf niet durven laten gaan", zegt Roelvink. "Ze gaan zo snel los, weet je", beaamt Harren.

"Ik vind Dries een stuk lastiger dan al die homo's", grapt Harren. "Maar als 'ie vervelend wordt, gaat 'ie gewoon het water in."

Daar heeft Roelvink echter allang rekening mee gehouden. "Ik heb voor het geval dat het misgaat een mooie turquoise zwembroek aan."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren