logo songteksten.net

Sjeazy Pearl doet alles uit liefde

(Novum) - Sjeazy Pearl, die dit jaar de ambassadrice is van Stichting Amsterdam Gay Pride, zet zich al jaren in voor de acceptatie van homoseksuelen. "Ik doe alles uit liefde, mijn hele leven al", vertelt de 27-jarige dj, die een 'moeilijke coming-out' had, aan Novum Nieuws. "Als Sjeazy wil ik mensen even uit de alledaagse stress halen met mijn muziek."

De dj, die eigenlijk Sherryl Pearl Netteb heet, heeft het gevoel dat ze met haar ambassadeurschap waardering krijgt voor haar werk. "Landelijke erkenning is altijd mooi meegenomen", stelt Sjeazy, die vorig jaar het BNN-programma Beauty and the Beat op haar naam schreef. "Iemand van de Gay Pride zei tegen mij: we hebben jou zien zaaien, nu mag je oogsten."

Sjeazy Pearl vindt het belangrijk om in de media haar 'echte' verhaal te vertellen en zo anderen te helpen. "Over artiesten hoor je vaak alleen de mooie verhalen, maar ik wil alles vertellen. Veel mensen weten niet dat ik depressief was en perioden kende waarin ik geen zin meer had om te leven", aldus de dj, wier moeder lange tijd niet accepteerde dat ze op vrouwen valt. Ze kwam rond haar zestiende uit de kast. "Nu komen veel mensen naar me toe om te vragen hoe ik het heb aangepakt. Ik kan goed helpen: ik luister graag en ik praat graag."

Samen met zangeres Yvonne Coldeweijer maakte Sjeazy Pearl het officiƫle anthem voor de Gay Pride, genaamd Listen: You Were the One. "Ik was superblij dat ik iets met Sjeazy mocht maken", vertelt de 27-jarige Coldeweijer. "Als mijn nummer ertoe bijdraagt dat mensen zaterdag een mooie dag hebben, is dat meer dan genoeg", verwijst ze naar de botenparade van komend weekeinde over de Amsterdamse grachten. Sjeazy Pearl vaart mee, treedt daarna op bij onder meer haar eigen feest en is zondag bij het afsluitende feest op het Rembrandtplein.

Coldewijer vindt de Gay Pride een goede gelegenheid voor mensen om zich in te leven in de wereld van een ander. "Ik denk ook na over hoe het zou zijn geweest als ik zo geboren was", zegt de zangeres. "Volgens mij zijn er, ook in Nederland, nog steeds een hoop ouders die niet accepteren dat hun kind homo is. Die gaan op zoek naar een oorzaak: waar is het 'misgegaan', of denken dat hun kind het allemaal verzint."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren