logo songteksten.net

'Benen James Brown eraf gehaald na dood'

(Novum) - Na de dood van James Brown zijn zijn benen eraf gehaald. Dat beweert de weduwe van de in 2006 overleden soulzanger, Tomi Rae, in de Britse krant Daily Mail. Volgens Rae gebeurde dat na ruzies met familieleden van Brown.

Rae kreeg in 2001 een zoon met Brown, James Junior. Na de dood van de zanger, die al drie scheidingen achter de rug had toen hij met Rae trouwde, beweerden enkele van zijn andere kinderen dat Brown helemaal niet de echte vader is van James Junior. De zanger zou zich namelijk eind jaren tachtig hebben laten steriliseren. Een rechter bepaalde dat er een dna-test moest komen.

"Ze konden de test niet op de normale manier uitvoeren wegens alle balsem in zijn lichaam. Zijn benen moesten er daarom af worden gehaald om bij het beenmerg te kunnen komen", vertelt Rae. "Ik heb aan een stuk door gehuild toen ik dat hoorde. De benen van mijn man, de beste danser in de wereld, moesten eraf gehakt worden na zijn dood."

En daar bleef het niet bij, volgens Rae. Het lichaam van haar echtgenoot werd veertien keer verplaatst in het halfjaar na zijn sterven. Uiteindelijk kwam het in een tijdelijk graf in de tuin van zijn oudste dochter Deanna te liggen. "Dat is de laatste belediging tegenover James", aldus Rae, die beseft dat de problemen met de familie van haar man nog jaren kunnen voortduren. "Hij was een womanizer. We kennen een aantal van zijn kinderen, maar er blijven mensen die zich melden en zeggen dat hij ook hun vader is. Er worden constant dna-tests gedaan."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren