logo songteksten.net

Broadway dimt ook lichten voor Lauren Bacall

(Novum) - Voor de tweede keer deze week worden op Broadway de lichten van theaterluifels gedimd uit respect voor een overleden ster. De theaterstraat in New York is vrijdag gehuld in rouwende duisternis voor de dinsdag overleden Lauren Bacall. De actrice stierf op 89-jarige leeftijd aan de gevolgen van een beroerte. Woensdag werden de lichten al gedimd voor de maandag overleden acteur en komiek Robin Williams.

Bacall was vooral bekend van haar films, zoals haar debuutfilm To Have and Have Not, tegenover haar latere echtgenoot Humphrey Bogart, en The Big Sleep, North West Frontier, Murder on the Orient Express en The Shootist. Haar eerste Oscarnominatie kwam in 1997 voor haar bijrol in The Mirror Has Two Faces, en in 2010 kreeg ze een speciale Oscar voor haar gehele oeuvre.

Maar de zwoele blondine werd ook geroemd om haar theaterwerk, getuige twee Tony Awards, in 1970 en 1981 voor de musicals Applause en Woman of the Year. "Lauren Bacall was een opvallende verschijning op zowel het toneel als het witte doek", zegt Charlotte St. Martin, uitvoerend directeur van The Broadway League, schrijft het Amerikaanse muziekblad Billboard. "Naast haar talent en memorabele acteerwerk zal ze worden herinnerd om haar tijdloze schoonheid en scherpe intelligentie. Onze gedachten zijn bij haar familie en fans."

Voordat Bacall doorbrak als actrice, was ze jaren werkzaam in en om Amerikaanse theaters. Zo werkte ze op Broadway als ouvreuse en als serveerster in de American Theatre Wing, een organisatie die acteurs opleidt en al decennialang sponsor is van de Tony Awards.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren