logo songteksten.net

Kaiser Chiefs geeft Lowlands met liefde oude hits

(Novum) - Kaiser Chiefs speelt oude hits als Ruby en Oh My God nog steeds met het grootste plezier. "Ik zing die nummers met liefde", zei zanger Ricky Wilson tegen Novum Nieuws voor aanvang van het optreden van de Britse band op Lowlands. "Het is net alsof we een aantal goeie covers in onze setlist hebben." Naast Kaiser Chiefs konden festivalgangers in Biddinghuizen vrijdag hun hart ophalen met optredens van onder anderen Thomas Azier en Sam Smith.

"We doen wat nieuwe nummers en gooien daar wat oude hits doorheen", ging Nick 'Peanut' Baines, toetsenist van Kaiser Chiefs, verder over het spelen van oud materiaal. De band bracht in maart zijn laatste album uit, Education, Education, Education & War. "We kunnen niet alle nieuwe nummers in onze set verwerken, maar ze passen prima tussen het oudere materiaal."

En dat bleek vrijdag, op de eerste dag van Lowlands, inderdaad te kloppen. In de overvolle Alpha reageerden fans enthousiast op zowat elk liedje van de band uit Leeds, hoewel wel iets harder werd gesprongen op hits als Ruby en I Predict a Riot. Kaiser Chiefs gooide er met End of the Road ook nog een onverwachte cover van r&b-groep Boyz II Men doorheen.

Deels tegelijk met Kaiser Chiefs speelde Thomas Azier, maar dan aan de andere kant van het vooralsnog zonovergoten terrein. "Lowlands, dit is een droom die uitkomt", zei de Nederlander, die een enthousiast publiek voor zich zag op de vrijdagmiddag. "De tent staat gewoon vol, ik dank jullie hartelijk."

Azier, die op jonge leeftijd naar Duitsland verhuisde om een muziekcarrière van de grond te krijgen, zong vol bezieling nummers van zijn debuutalbum Hylas, dat in maart verscheen. Zo waren Verwandlung, Ghostcity, Yearn Yearn en Futuresound te horen. Ondanks een ietwat schorre stem zette de muzikant een heerlijk optreden neer.

Een optreden van Sam Smith stond al vroeger in de middag gepland in de Grolsch, maar desondanks wist het Britse talent met gemak de tent vol te krijgen. Na samenwerkingen met Disclosure en Naughty Boy (Latch en La La La) bereikte hij begin dit jaar in zijn eentje de Single Top 100 met Money on My Mind. Dat nummer ontbrak vrijdag natuurlijk niet, evenmin als het wonderschone Stay with Me, waarmee Smith zijn set afsloot.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren