logo songteksten.net

Vol=vol bij afscheidsconcert Acda en de Munnik

(Novum) - Fans die zich op Facebook hebben aangemeld voor het eerste afscheidsconcert van Acda en de Munnik moeten er op tijd bij zijn. Meer dan 39 duizend mensen lieten weten zondag naar het Amsterdamse park te komen terwijl er maar ruimte is voor vierduizend mensen. "Het is één erin, één eruit", zegt organisator Frans de Vries tegen Novum Nieuws.

In overleg met de politie zijn er vanwege de drukte veiligheidsmaatregelen getroffen. "De politie was bang voor een soort Project X", aldus De Vries. "Het Openluchttheater staat op een eilandje waar vier bruggen naartoe gaan, die worden afgesloten als het vol is. Dat houdt de politie in de gaten. Ook worden extra fietsrekken geplaatst en is er genoeg ruimte voor noodhulp."

Hoewel veel mensen zich voor de aftrap van de afscheidstournee hebben aangemeld op Facebook, verwacht de organisatie niet dat daadwerkelijk iedereen zondag op komt dagen. "Het is heel makkelijk om een 'like' te geven. Bij vergelijkbare evenementen is het zo dat tien procent ook echt komt."

Mensen die zondag geen plekje in het Vondelpark kunnen krijgen, worden niet teleurgesteld. In juni werd bekend dat het duo, dat eind vorig jaar liet weten te stoppen, volgende week vrijdag optreedt tijdens de opening van de Uitmarkt op het Museumplein.

Acda en de Munnik reizen voor hun afscheid vanaf november langs verschillende theaters. De toer wordt volgend jaar maart afgesloten met vijf concerten in Carré.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren