logo songteksten.net

Jan Smit cijfert zichzelf niet meer weg na Yolanthe

(Novum) - Jan Smit weet dankzij zijn relatie met Yolanthe Sneijder-Cabau een stuk beter hoe hij niet wil zijn. "Ik heb daarvan geleerd dat je jezelf niet moet verliezen", zegt de zanger, die van 2007 tot en met 2009 samen was met de voetbalvrouw, woensdagavond in Linda's Zomerweek.

"Dat zie je in relaties vaker gebeuren. Je gaat dingen loslaten, je vrienden worden minder belangrijk", blikt de 28-jarige Smit terug. "Ik heb mezelf weggecijferd, maar dat heb ik zelf gedaan. Dat is de grootste les die ik heb geleerd."

Bij zijn vrouw Liza, met wie hij twee kinderen kreeg, cijfert de Volendammer zichzelf niet weg. "Nu ben ik zoals ik moet zijn", zegt de zanger, die in 2011 trouwde met haar. "Ik kan mezelf niet verliezen bij Liza." Smit denkt dat het een voordeel is dat zijn vrouw ook uit Volendam komt. "Alle families kennen elkaar goed. Je kent elkaars verleden."

Niet alleen op privégebied heeft de zanger weinig te klagen, ook op muzikaal vlak is Smit erg gelukkig. "Er valt weinig meer te winnen. Ik heb alle prijzen gewonnen. Dat doel heb ik wel bereikt", legt hij uit. Toch heeft de zanger nog wel dromen. "Ik wil nog wel een paar duetten doen en met de platenmaatschappij meer doen voor anderen."

Een van de mensen die Smit graag helpt, is zijn zus Monique. Die binnenkort een cd uitbrengt met kinderliedjes. Toch was de relatie in het verleden niet altijd even goed. "We hebben elkaar twee jaar niet gesproken, maar dat kwam vooral door mij", zegt de zanger.

Smit ergerde zich aan de lakse werkhouding van zijn jongere zus. "Ik heb zo hard voor alles moeten werken en het kwam Monique gewoon aanwaaien. Ik nam haar overal mee naartoe", legt de zanger uit. Toch heeft Smit geen spijt van hoe hij daar mee om is gegaan. "Dat is de manier waarop ik Monique heb geprikkeld."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren