logo songteksten.net

Wim Wenders krijgt Gouden Erebeer voor oeuvre

(Novum) - Wim Wenders wordt tijdens het filmfestival van Berlijn in februari onderscheiden met een Gouden Beer voor zijn oeuvre. De Duitse regisseur is bekend van drama's als Alice in the Cities uit 1973 en de 3D-documentaire Pina uit 2011. "Met deze hommage aan Wim Wenders eren we een van de bekendste hedendaagse regisseurs", zegt festivaldirecteur Dieter Kosslick in een verklaring.

De 69-jarige regisseur heeft volgens Kosslick 'onze herinnering van cinema gevormd en blijft andere filmmakers inspireren'. Vorig jaar werd de Britse filmmaker Ken Loach onderscheiden met de Erebeer. Andere gelauwerde filmmakers zijn Meryl Streep en Ian McKellen.

Wenders debuteerde in 1970 met de film Summer in the City en maakte in totaal ongeveer vijftig films. Hij won een Gouden Palm voor het drama Paris, Texas uit 1984, en in Berlijn werd hij veertien jaar geleden onderscheiden met een zilveren beer voor The Million Dollar Hotel. Voor zijn dansdocumentaire Pina over het werk van Pina Bausch werd hij genomineerd voor een Oscar.

Naast de Erebeer wordt op het filmfestival van Berlijn volgend jaar een aantal films uit Wenders' repertoire getoond. Hij krijgt zijn prijs op 12 februari. Het 65e filmfestival van Berlijn duurt van 5 tot en met 15 februari.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren