logo songteksten.net

Morrissey maakt platenlabel met de grond gelijk

(Novum) - Morrissey is woedend op platenmaatschappij Harvest Records. In een betoog op de fansite True to You, waarin hij bevestigt dat de samenwerking met Harvest voorbij is, schrijft Morrissey dat hij in eerste instantie zielsgelukkig was met de platendeal die hij begin dit jaar tekende. "Het leek allemaal te mooi om waar te zijn, en dat was het ook."

De 55-jarige Morrissey schrijft onder meer dat hij het belachelijk vindt dat er geen fatsoenlijke videoclips werden gemaakt bij nummers van zijn album World Peace Is None of Your Business, dat uitkwam in juli. Ook vond hij de suggestie van het label om voor een publiek voor te lezen uit zijn boek Autobiography belachelijk.

"In de week dat het album uitkwam, had het label min één goede ideeën", gaat de voormalige frontman van The Smiths verder met zijn tirade. "Het was duidelijk dat iedereen aan het werk was in z'n eigen kamertje zonder deuren of ramen. Het wederzijds wantrouwen tussen Harvest en mij bereikte een kookpunt en de labelbaas besloot dat het album drie weken later zou uitkomen."

Morrissey bedankt een groot deel van het Harvest-team voor de goede zorgen, maar kan het bloed van de platenbaas wel drinken. "Er is niet veel voor nodig om iemand van mening te laten veranderen. Het enige dat je moet doen, is aan de ijdelheid van de platenbaas komen en je wordt meteen een kopje kleiner gemaakt tussen twee flessen goedkope champagne."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren