logo songteksten.net

Maria Goos verwerkte scheiding met tv-serie

(Novum) - Maria Goos kon haar scheiding van Peter Blok verwerken door aan de nieuwe tv-serie Volgens Jacqueline te werken. "Het enige wat ik kon doen was schrijven over wat mij de hele dag en nacht bezighield. Een vrouw die een scheiding verwerkt", zei de scenariste tijdens de najaarspresentatie van BNN-VARA.

De serie is een vervolg op Volgens Robert, waarin het personage van Blok centraal stond. Goos trok het echter niet om een vervolg te schrijven over haar ex. "Ik vroeg aan de VARA of ik het perspectief mocht veranderen en dat deden ze."

De scenariste had niet meteen de juiste toon gevonden voor de reeks, die vanaf volgend voorjaar wordt uitgezonden. "De eerste twee waren veel te persoonlijk en te boos. Dan stond er acht keer: sterf. Ik vond dat zelf prachtig, maar zij zeiden: er staat wel heel vaak sterf."

Hoewel het Goos lukte om afstand te nemen tijdens het schrijven, kon ze het niet laten om het personage van Jacqueline, een rol van Jacqueline Blom, haar ex pijn te laten doen. "Ik heb het gebruikt. Een keer werd hij geslagen, maar daar bleef het bij."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren