logo songteksten.net

Pierce Brosnan wees Batman af om onderbroek

(Novum) - Tim Burtons Batman-films hadden er mogelijk heel anders uitgezien. Pierce Brosnan sprak met de vreemde regisseur over een hoofdrol, maar wees deze af vanwege de kleding van de superheld. "Een man die zijn onderbroek over zijn broek draagt, kun je niet serieus nemen", zei de acteur, tijdens een vragensessie op de Amerikaanse website Reddit, over het pak van Batman

"Dat was mijn rare manier om ernaar te kijken. Ik dacht dat het een grote grap was", blikt de 61-jarige Ier terug. Toch kreeg de acteur achteraf spijt dat hij de rol in 1989 niet met beide handen aannam. Michael Keaton ging met de eer strijken.

"Ik had het totaal mis." De afwijzing had niets te maken met Brosnans liefde voor Batman. "Ik ben groot geworden met Batman. Als kind in Ierland knoopten we regenjassen om onze nek en vlogen we door de schuur."

Brosnan zou in de toekomst overigens wel vaker in sciencefictionfilms willen spelen. "Het is zeker mogelijk dat je me in een sciencefictionfilm ziet. Ik ben dol op het genre", zei de acteur, die slechts een paar van dergelijke films op zijn naam heeft staan.

De acteur heeft niet bewust gekozen voor meer actiefilms of drama's. "De films die ik maak hebben mij op het juiste moment hebben gevonden", legt Brosnan uit. Zo ging dat ook met zijn nieuwste film The November Man, die vanaf 11 september in de Nederlandse bioscopen draait. "We werken er al vijf jaar aan en hij kon nu pas worden gemaakt."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren