logo songteksten.net

Jeroen Pauw gewend aan alleen-zijn

(Novum) - Jeroen Pauw moet het vanaf 1 september zonder Paul Witteman stellen. "Ik ben gewend om de dingen alleen te doen", zegt de 54-jarige presentator na de perspresentatie van BNN-VARA tegen Novum Nieuws. In de talkshow Pauw komen net als in Pauw & Witteman ook actualiteiten aan bod.

"Ik werk 25 jaar bij de televisie, ik heb heel veel programma's in mijn eentje gedaan. Ik heb sowieso al een langer leven dan die 25 jaar, dat heb ik ook voor een groot gedeelte alleen gedaan", gaat Pauw verder. Witteman maakte in april bekend te stoppen met de dagelijkse talkshow.

Pauw weet nog niet wat hij gaat missen aan Witteman, met wie hij sinds 2006 Pauw & Witteman presenteerde. "Bij samenwerken kun je afspreken wie wat doet", zegt hij. "Je weet pas wat je daarin gaat missen als het er niet meer is", legt hij uit, vrij naar het nummer Als Ze er Niet Is van De Dijk. Ondanks de romantiek in de verwijzing kan zijn samenwerking met Witteman niet worden gezien als een soort huwelijk. "Nee, daarvoor was de seks echt te slecht."

Het nieuwe tv-seizoen van BNN-VARA werd donderdagmiddag gepresenteerd in de nieuwe studio van Pauw. Het was de eerste keer dat de fusieomroep met een gezamenlijke presentatie kwam.

Paul Witteman komt vanaf 2015 op tv met De Mens volgens Witteman. "Ik dacht eerst dat de naam Witteman wel genoeg zou zijn, maar dat bleek niet het geval", grapte Witteman tijdens de presentatie tegen Pauw. "We hebben lang nagedacht over de naam van het nieuwe programma", verklaarde Pauw. "Maar het is Pauw geworden."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren