logo songteksten.net

Humberto Tan zal niet snel naast schoenen lopen

(Novum) - Humberto Tan kijkt nuchter tegen het nieuwe seizoen van RTL Late Night aan. "We beginnen weer helemaal op nul", zegt hij tegen Novum Nieuws. RTL Late Night werd vorig jaar onverwacht een kijkcijferkanon. "Wat we vorig jaar hebben gedaan ligt achter ons", gaat Tan verder. Door zijn kijk op het programma zal hij naar eigen zeggen niet snel naast zijn schoenen lopen. "Dat zou ook niet goed zijn."

RTL Late Night snoepte vorig jaar kijkcijfers af van Pauw & Witteman, waardoor de twee talkshows vaak werden vergeleken. "Ik heb helemaal geen invloed daarop", zegt hij over de concurrentie. "Ik kan er ook niet zo veel mee."

De 48-jarige Tan keert maandag terug met zijn talkshow. Het American Hotel aan het Leidseplein in Amsterdam is verruild voor hotel Schiller aan het Rembrandtplein. Aan het format verandert niet veel. "We hebben een andere locatie en dat is al nieuw genoeg", vindt hij. "Maar de tafel is vooral waar je aan gewend bent." Voor Tan is de start van het seizoen geen reden tot nervositeit. "Iedere nieuwe uitzending is spannend."

"Natuurlijk gaat een interview wel eens minder lekker", gaat hij verder. Tan laat zich daardoor niet van de wijs brengen. "Ik kan me wel laten afleiden, maar het gaat om een goed gesprek. Ik ga gewoon door." Over de concurrentie met Jeroen Pauw, die rond hetzelfde uur met de talkshow Pauw komt, is hij kort. "Ik ben daar helemaal niet mee bezig."

Het programma blijft een mix van entertainment, actualiteit en muziekoptredens. "Ik ben ook trots op die diversiteit en breedte van de onderwerpen. We hebben vorig jaar gasten gehad van Mark Rutte tot Jan Smit." Wie de gasten van de eerste show gaan zijn, kan Tan nog niet prijsgeven. "Dat hangt ook samen met de actualiteit."?

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren