logo songteksten.net

James en Marciano: Mysteryland is heel speciaal

(Novum) - Sunnery James, Ruben Fernhout en The Flexican reizen heel wat festivals af, maar Mysteryland heeft een speciaal plekje in hun hart. "Dit is absoluut speciaal. Toen wij net in Nederland doorbraken was het al een droom om daar te staan", zegt James, die een dj-duo vormt met Ryan Marciano, tegen Novum Nieuws. "Het is altijd een festijn", vindt Fernhout, die als MC Ruben met Jerry Leembruggen optreedt als The Partysquad.

Alle drie de artiesten traden eerder op tijdens Mysteryland, dat zaterdag plaatsvindt op het Floriadeterrein in Haarlemmermeer. "Wij hebben er sinds 2010 niet meer gestaan, dus het voelt een beetje als thuiskomen", stelt James. "Het is toch in Amsterdam, waar we zijn geboren en getogen. Het voelt dus heel vertrouwd om daar op te treden. Ik zie het ook meer als een familiefeestje." James is met Marciano alweer zo'n tien jaar bezig als dj-duo. "Overal heb je andere fans en hier komen we terug voor onze oudere fans. Dat geeft een warmer gevoel."

Fernhout denkt bij Mysteryland graag terug aan de editie van twee jaar geleden, toen de regen met bakken uit de hemel viel. "Toen stond de tent waarin wij stonden helemaal vol. Mensen klommen zelfs in palen en trussen. Dat was echt absurd", aldus de rapper. The Flexican, die met Sef op Mysteryland optreedt na The Partysquad, heeft minder goede herinneringen aan de stortvloed van 2012. "Het regende zo hard dat mijn auto was weggezakt in de modder", aldus de dj, die eigenlijk Thomás Goethals heet. "We konden geen kant op en zijn uiteindelijk weggetakeld. Ik miste zelfs mijn volgende boeking daardoor."

Fernhout zegt het festival zo leuk te vinden dat hij de boeker van The Partysquad opdracht gaf niks meer in te plannen na het optreden op Mysteryland van zaterdagavond. "Van tevoren willen we best nog ergens anders staan, maar erna niet. Omdat we het zelf, als artiesten, zo leuk vinden." The Flexican zegt voor of na zijn optreden nog graag even een rondje over het terrein te lopen. "Ik vind het heerlijk om dan nog even de sfeer van het festival te proeven."

Of James na zijn optreden lang blijft hangen, is de vraag. De dj en zijn vrouw Doutzen Kroes werden onlangs ouders van dochter Myllena Mae. "Het is natuurlijk niet leuk, maar we wisten dat al van tevoren", zegt de dj over het moeten missen van zijn gezin. "Het is af en toe zwaar, maar ik zou het absoluut niet anders willen." James zegt wel rekening te houden met het aantal optredens dat hij en Marciano aannemen. "We zouden elke dag kunnen draaien, maar ik heb er bewust voor gekozen dat niet te doen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren