logo songteksten.net

Thomas Azier treuzelt niet met tweede album

(Novum) - Thomas Azier belooft een stuk minder lang aan zijn tweede plaat te werken dan aan zijn debuutalbum Hylas. Aan dat album, dat in maart verscheen, spendeerde de Nederlandse zanger zo'n vijf jaar. De opvolger moet in januari in de schappen liggen. "Ik heb zo veel zin in dat volgende album", zegt hij tegen Novum Nieuws. "Daarom ben ik nu ook zo hard aan het werk."

Azier heeft naar eigen zeggen nogal 'extreme keuzes' gemaakt op zijn eerste album. "Ik heb bepaalde nummers van het album af geflikkerd waarvan ik nu denk: dat waren supergoede tracks. Misschien wel beter dan wat op het album staat. Maar dan was ik weer te lang ergens mee bezig en had ik honderd stemmetjes in m'n hoofd die zeiden: het is te commercieel of te slecht of te indie."

Aziers tweede cd wordt volgens de zanger een stuk 'aangenamer'. "Ik noem het eerste album ook 'de schreeuw', omdat de muren op me afkwamen. Je hoort er heel heftige emoties in terug en ik zing heel hoog", legt hij uit. "Wat ik ook wil, is meer de volwassenheid in mijn stem vinden. Ik heb de laatste drie jaar een lagere stem gekregen en wil rustiger zingen, niet zo schreeuwen. Dan komt er ook een betere balans in mijn liveset."

Zijn huidige show, waarbij Azier met zijn muzikale partner Robin Hunt op het podium staat, vindt de zanger 'heel zwaar'. Sinds begin dit jaar heeft hij er zo'n honderdvijftig shows op zitten. "Ik heb zin om met meer mensen te spelen. Ik heb echt zin om de volgende stap te nemen: dingen mogen groter, beter en professioneler op veel vlakken. Soms zitten we echt aan te kloten met z'n allen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren