logo songteksten.net

Ten Brink niet meer zonder nadenken vliegtuig in

(Novum) - Het neerstorten van vlucht MH17 van Malaysia Airlines heeft er flink ingehakt bij Robert ten Brink. Hij vliegt de wereld over om voor het programma Love Is in the Air, dat woensdag weer begint op RTL 4, Nederlanders te herenigen met familieleden in het buitenland. "Je bent je er weer honderd procent van bewust dat je eigenlijk in een rare vliegende koker zit op twaalf kilometer hoogte", zegt hij.

"Het is de Nederlandse 9/11 geworden en dat heeft en krijgt grote gevolgen voor de vliegerij", vervolgt de 53-jarige presentator woensdag in Metro. Bang is hij echter niet. "Nee, dat heeft geen zin. Maar ik hoop wel dat luchtvaartmaatschappijen geen risico's meer nemen." Ook moeten ze volgens Ten Brink economische belangen niet langer voor veiligheidsbelangen laten gaan.

Bij de ramp met vlucht MH17 van Amsterdam naar Kuala Lumpur in het oosten van Oekraïne kwamen half juli alle 298 inzittenden om het leven, onder wie 196 Nederlanders. Op 10 november vindt in de RAI in Amsterdam een nationale herdenking voor de slachtoffers plaats.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren