logo songteksten.net

Beau baalt van concurrentie The Voice of Holland

(Novum) - Beau van Erven Dorens moest even slikken toen hij te horen kreeg dat hij met 't Is Hier Fantasties de concurrentie moet aangaan met The Voice of Holland. "Ik heb wel gevraagd of dat verstandig is", geeft Van Erven Dorens toe tegenover Novum Nieuws. "Maar ik vind het ook wel stoer dat SBS gewoon zegt: we moeten aan de bak op die vrijdagavond. We kunnen ook niet zomaar over ons heen laten lopen. Dat vind ik heel goed, SBS heeft heel veel lef."

Van Erven Dorens heeft er alle vertrouwen in dat 't Is Hier Fantasties, dat vanaf 17 oktober wordt uitgezonden, tegen The Voice opkan. "Ik ben optimistisch omdat dit programma met zo veel energie wordt gemaakt. We hebben zo veel opnames gemaakt dat ik denk dat het wel goed komt."

Vanwege de concurrentie met The Voice of Holland, dat vrijdag terugkeert op de buis, verwacht Van Erven Dorens toch niet te veel van de kijkcijfers van 't Is Hier Fantasties. "Het belangrijkste is dat mensen het leuk vinden en blij zijn dat het weer terug op televisie is. Als het slecht wordt bekeken en het is ook nog een slecht programma, dan hang je."

De ochtend na de eerste uitzending van 't Is Hier Fantasties, als de kijkcijfers bekend zijn, wordt desalniettemin spannend voor de 43-jarige presentator. "Die cijfers zijn heel belangrijk en ik hoop dat het goed is, maar het is ook weer niet zo dat ik m'n hele leven ervan af laat hangen. Maar ik zal die dag, als de cijfers niet goed zijn, wel bloedchagrijnig zijn."

Slechte kijkcijfers heeft Van Erven Dorens vaker voor zijn kiezen gehad. Hoewel hij het mislukken van een programma 'absoluut frustrerend' vindt, zit Van Erven Dorens niet bij de pakken neer bij een flop. "Ik ben dan wel zo dat ik denk: oké, dit is niet gelukt, dan gaan we nu iets anders proberen. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Ik probeer gewoon veel dingen en als je heel veel probeert, gaat er ook heel veel mis."

Van Erven Dorens ziet een geflopt programma als risico van het vak. "Je gaat tegen een kind dat vijf keer is gevallen bij het leren lopen ook niet zeggen: nou, laat maar zitten. Nee, je blijft doorgaan. Dat is in de televisiewereld net zo. Ik ben op zoek naar leuke programma's en die werken soms wel en soms niet."

Van Erven Dorens vindt niet dat een mislukt programma alleen hem aangerekend kan worden. "Dat kun je niet op een presentator pinnen. Bij een talkshow wel. Als die niet lukt, kan je concluderen dat mensen kennelijk niet naar hem willen kijken. Maar bij andere programma's is de presentator vaak maar gewoon een pion. Denk je dat er niemand zou kijken als ik The Voice zou presenteren?"

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren