logo songteksten.net

Johnny de Mol ziet Barry Atsma niet als concurrent

(Novum) - Johnny de Mol juicht het toe dat er meer programma's komen waarin mensen met een verstandelijke handicap in een positief daglicht worden gesteld. De presentator scoorde vorig jaar zelf op RTL 4 met Syndroom, Barry Atsma volgde deze zomer op BNN met Down voor Dummies. De Mol, die deze week terug is met een nieuwe reeks Syndroom, beschouwt laatstgenoemde dan ook niet als concurrent.

"Dat is toch mooi?", zegt de 35-jarige presentator tegen Novum Nieuws. "Zeker iemand als Barry die een broertje heeft met down en waarvan ik weet dat de insteek zuiver is, wat met dit soort programma's toch heel erg belangrijk is. Leuk dat het aanslaat, dat er vraag naar is en dat mensen het leuk vinden om te zien en er veel van leren."

Het succes staat haaks op de eerste seizoenen van Down met Johnny, de voorloper van Syndroom die De Mol maakte voor Veronica. "In het begin van Down met Johnny waren de kijkcijfers niet zo dat ze riepen: maak nog maar een seizoen", blikt hij terug. "Ik heb toen echt veel moeten doen om het allemaal door te laten gaan."

Inmiddels ligt dat ver achter hem en hoeft De Mol dankzij het succes van de eerste reeks Syndroom nog maar weinig moeite te doen om mensen mee te laten werken. "Wat het met name heeft losgemaakt is dat iedereen die je nu belt, of dat nou de politie is of de nummer-1 dj van de wereld Hardwell, iedereen roept: leuk! Ik ken het programma", zegt hij. "Dat merk je wel en dat is heel prettig en fijn."

Syndroom, dat De Mol omschrijft als zijn 'kindje', is vanaf donderdagavond weer te zien. Hij zou het programma ook met heel veel plezier maken als het niet goed werd bekeken. "Wij gaan in ieder geval voor een mooi programma", zegt de presentator. "En als de mensen dat net weer zo omarmen als afgelopen jaar, dan zijn we extra blij."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren