logo songteksten.net

Festival rond verjaardag Michael Jackson groter

(Novum) - Het festival ter ere van Michael Jacksons verjaardag is dit jaar een stuk groter dan in de vier voorgaande jaren. Volgens een woordvoerder van het evenement worden bij het driedaagse festival, dat donderdag begint, vijfduizend mensen per dag verwacht. Er komen fans uit Braziliƫ, Canada en China naar Jacksons geboorteplaats Gary, in de Amerikaanse staat Indiana.

Michaels moeder Katherine en zijn drie kinderen zijn ook van de partij. "Zij wil iets neerzetten ter herinnering aan Michael", zei de woordvoerder tegen de Amerikaanse krant Chicago Sun-Times. Jackson overleed in 2009 en zou vrijdag 56 jaar zijn geworden.

Een orkest en koor, gevormd door studenten uit Gary, trappen het festival donderdag af met een medley van Jacksons nummers. Verder staat naast het voormalige huis van de familie Jackson een podium waarop nieuwe artiesten mogen optreden en is er een danswedstrijd waarbij Jacksons kinderen jureren. "Het belangrijkste is dat kinderen worden aangemoedigd om zich te uiten door middel van kunst", aldus de woordvoerder.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren