logo songteksten.net

Ad van de Gein (92) van Cocktail Trio overleden

(Novum) - Ad van de Gein, die in de jaren vijftig het Cocktail Trio oprichtte, is donderdag overleden. Dat meldt Omroep Max. Van de Gein, die 92 jaar oud werd, was de afgelopen drie weken nog te zien in de tv-serie Krasse Knarren.

In Krasse Knarren verbleven Hans van der Togt, Eric Schneider, Kitty Knappert, Trea Dobbs en Van de Gein een week samen in een huis, waar ze dingen moesten doen die ze vroeger deden maar al lang niet meer hadden gedaan. De serie van Omroep Max bestond uit drie afleveringen, waarvan de laatste woensdag op tv was.

Het Cocktail Trio bestond naast Van de Gein uit Carel Alberts en Tonny More, die beiden al zijn overleden. Van de Gein was de pianist van het trio. De groep scoorde hits als Hup Hup Hup, Het Vlooiencircus en Wie Heeft de Sleutel van de Jukebox Gezien?

Van de Gein kreeg in 1979 stembandkanker. Zijn plek achter de piano werd ingenomen door Henny Langeveld en Van de Geins ziekte leidde uiteindelijk tot een breuk met zijn twee collega's. De pianist bleef nog tot op hoge leeftijd muziek maken.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren