logo songteksten.net

'Nieuws einde Life4You sloeg in als bom'

(Novum) - Carlo Boszhard en Irene Moors merken nu al dat hun grote nieuws van woensdag veel losmaakt in Nederland. "Het is ingeslagen als een bom", zegt Boszhard voor de camera van Novum Nieuws over het einde van Life4You. Na het huidige seizoen, dat zondag van start gaat, stoppen Boszhard en Moors met het zondagmiddagprogramma.

"Ik begrijp dat ook wel", gaat Boszhard verder. "Mensen dachten eerst ook dat het een grap was." Dat merkte ook Moors. "Ze dachten: er wordt niet op ingegaan, dus het zal wel niet waar zijn. Maar het is wel waar." Het presentatieduo, dat in mei na vijftien jaar afscheid neemt van de zondagmiddag, belooft in de eerste aflevering van Life4You meer uitleg te geven over het besluit. "Dat zijn we onze kijkers verschuldigd", vindt Moors. "Zij denken nu waarschijnlijk: we kijken al vijftien jaar wat nu?"

Dat heel veel Nederlanders het jammer vinden dat het einde van Life4You in zicht is, doet Boszhard en Moors ook goed. "Dat is toch leuk om te horen", vindt Boszhard. "Ik hoop niet dat mensen denken dat het al gestopt is. We zijn er nog een heel seizoen en we gaan nog veertig ontzettend leuke afleveringen maken", haakt Moors in.

Wat de twee al wel kwijt willen, is dat ze wilden stoppen op het hoogtepunt. "Vijftien jaar is een mooi punt en we houden van ronde getallen", vertelt Moors. De presentatrice trekt een parallel met het einde van Telekids, waarmee Boszhard en Moors in 1999 stopten. "Dat stopte plotseling na tien jaar en daar moest iedereen ook even aan wennen. Nu stopt de zondagmiddag en daar mag iedereen een jaar aan wennen. Het is niet het einde van Carlo en Irene."

Boszhard en Moors zwaaien op 31 mei af. Dan is de zeshonderdste aflevering Life4You, dat in september 2009 voor het eerst op de buis was. Boszhard en Moors zijn dan vijftien jaar te zien geweest op de zondagmiddag. Voordat het duo Life4You presenteerde, praatte het negen jaar Life & Cooking aan elkaar.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren