logo songteksten.net

'Pauw niet opgewassen tegen 'frisse' Tan'

(Novum) - Jeroen Pauw kan niet op tegen de frisse wind die Humberto Tan door de late tv-avond heeft laten waaien. Dat denkt mediadeskundige en sociaal wetenschapper Linda Duits. "Ik vrees dat RTL Late Night hier gewoon de voorsprong heeft genomen", zegt ze tegen Novum Nieuws. Pauw neemt het vanaf maandag met zijn gelijknamige talkshow op tegen Tans RTL Late Night, dat vorig seizoen het inmiddels gestopte Pauw & Witteman voorbij ging in de kijkcijfers.

"Pauw & Witteman was oubollig aan het worden. Mensen hadden een beetje genoeg van het format, het was een beetje klaar", vervolgt Duits. "Toen kwam RTL Late Night en dat was heel erg fris, alles aan dat programma werd als heel fris gezien. Daar wordt nu dan de concurrentie mee aangegaan met de helft van het 'oubollige duo', om het zo te zeggen. Dat maakt het programma Pauw niet frisser."

Volgens de deskundige is Pauw voor de zwaardere onderwerpen echter de aangewezen persoon. "De kijkers die geïnteresseerd zijn in politiek, de echte nieuwsjunkies, die zullen zich toch meer aangetrokken voelen tot Pauw", zegt ze. "Ik denk dat hij de serieuzere onderwerpen toch beter kan belichten."

Het oude gevoel dat Pauw mogelijk parten gaat spelen zou SBS6 juist in het zadel kunnen helpen. De zender stoft dit seizoen oude formats zoals de Surpriseshow en 't Is Hier Fantasties af. Geen slecht idee, vindt Duits. "Het appelleert aan ons gevoel van oud-Hollandse gezelligheid en ik denk zeker dat daar op dit moment in de samenleving behoefte aan is", motiveert ze.

SBS6 zou er volgens Duits goed aan doen om die nostalgie vast te houden en zich te richten op de oudere kijker. "Jongeren zijn natuurlijk de klassieke doelgroep, terwijl er helemaal niet zoveel jongeren naar televisie kijken en jongeren veel meer dan ouderen buiten de deur zijn", legt ze uit. "Het zou goed zijn als SBS dat durft, maar het is maar de vraag of ze dat durven."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren