logo songteksten.net

Jan van Veen krijgt Radio Oeuvre Award

(Novum) - Jan van Veen werd maandagmiddag in het zonnetje gezet vanwege zijn vijftigjarig jubileum bij de Nederlandse radio. 'Mr. Candlelight' ontving uit handen van Robert ten Brink namens radiozender 100% NL de Radio Oeuvre Award.

De 70-jarige Van Veen is ontegenzeggelijk het bekendst van het programma Candlelight, waarin hij met zijn karakteristieke diepe bas heftig-romantische amateurpoëzie van luisteraars voorleest. Hij presenteerde het programma jarenlang bij Veronica, de AVRO en Sky Radio, tot het in 2003 stopte. Van Veen lanceerde het programma opnieuw in 2005, op zijn eigen internetstation Candlelight Radio. Vanaf 2008 is het programma weer te beluisteren op de radio, bij 100% NL.

De in Voorburg geboren Van Veen startte zijn radiocarrière in 1964 bij Radio Veronica, waar hij werd binnengehaald door Willem van Kooten, die hem nog kende uit zijn militaire diensttijd. Daar werd hij vier jaar later programmaleider. Vanaf 1970 presenteerde Van Veen samen met Van Kooten enkele programma's voor Radio Noordzee Internationaal en daarna voor het publieke bestel.

Van Veen leende zijn stem ook aan reclamespots en enkele muziekalbums, waaronder een eigen kerstplaat uit 1976. Daarnaast was Van Veen werkzaam in de textielindustrie, en was hij jarenlang eigenaar van een bedrijf in panty's en kousen. "Naast het voorlezen van liefdespoëzie mag ik de hele dag aan vrouwenbenen zitten", zei hij daar ooit over.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren