logo songteksten.net

Waylon nu niet bezig met internationale carrière

(Novum) - Waylon heeft op dit moment niet de intentie om internationaal door te breken. "Ik heb niet zozeer de behoefte om in de bus of in het vliegtuig te stappen, tickets te betalen en een hoop geld uit te geven om eigenlijk een hele blinde gok te wagen", zegt de zanger voor de camera van Novum Nieuws.

Het succes met The Common Linnets tijdens het Eurovisie Songfestival smaakt dan ook nog niet naar meer. "Mijn prioriteit blijft gezond blijven, muziek maken en jezelf niet verliezen in een hele hoop mooie verhalen", zegt de zanger. "Als ze echt interesse hebben, dan bellen ze jou op."

Toch sluit Waylon niet uit dat hij ooit het succes over de grens gaat zoeken. "Het buitenland voor Nederlandse artiesten zal altijd lonken en charmant zijn. Het heeft iets." Voorlopig is de zanger, die vrijdag zijn nieuwe plaat Heaven After Midnight uitbrengt, blij met roem op eigen bodem. "Ik vind het de allerstomste uitdrukking dat je on-Nederlands goed bent. Wees trots op wat uit Nederland komt."

Trots is de zanger ook op zijn nieuwe schijfje. Volgens Waylon is zijn cd anders dan de plaat van The Common Linnets, het duo dat hij tot eerder dit jaar vormde met Ilse DeLange. "Het zit misschien in dezelfde lijn of komt misschien uit dezelfde bron, maar het is niet te vergelijken." Zo is Heaven After Midnight 'minder geproduceerd'. "Het is rauwer en de teksten zijn realistischer."

Waylon vindt het erg fijn zijn eigen gedachten op papier te zetten. "Ik ben alleen gekwalificeerd om mijn eigen muziek te maken", legt de zanger uit. "Het opschrijven van mijn eigen ervaringen is eigenlijk een soort therapie."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren