logo songteksten.net

Franse Top Gear volgend jaar op de buis

(Novum) - De Franse editie van het Britse autoprogramma Top Gear verschijnt volgend jaar op de Franse buis. De opnames vinden de komende maanden plaats in Frankrijk. Dat schrijven Franse media.

"De Fransen hebben geweldige wegen en prachtige locaties, precies de reden dat Top Gear er in het verleden al vaak gefilmd heeft", liet BBC World-topman Adam Waddell weten in een verklaring. "Nu krijgen Franse autoliefhebbers hun eigen versie van het programma en ik weet zeker dat de presentatoren hun eigen persoonlijkheid en humor zullen inbrengen. Ik kijk ernaar uit het te zien ontwikkelen."

Wie die presentatoren worden, is nog niet bekend. Wel circuleert de naam van tv- en radiopresentator Christophe Dechavanne, een fervent autoliefhebber die in 1993 al meereed in de 24 Uur van Le Mans.

Top Gear staat er om bekend eigenlijk geen traditioneel programma over auto's te zijn. De makers besteden vooral veel aandacht aan de randzaken rondom autoliefhebberij, zoals welke bolide het meest geschikt is voor een slopende reis rond de wereld of welke roestbak ook na fikse aanrijdingen nog enigszins functioneert.

Ironisch genoeg werden twee van de presentatoren van de Britse versie, Jeremy Clarkson en Richard Hammond, vorig jaar in Frankrijk bekeurd omdat ze te hard reden. Dat mocht de populariteit van het programma in Frankrijk echter niet drukken.

Top Gear heeft al versies in de Verenigde Staten, Australiƫ en Zuid-Korea. Een Chinese editie verschijnt later dit jaar.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren