logo songteksten.net

Hoffman houdt zomer vrij voor vierde Dokter Tinus

(Novum) - De derde reeks van de SBS6-serie Dokter Tinus is pas vanaf woensdagavond op de buis, maar hoofdrolspeler Thom Hoffman durft nu al uit te gaan van een vierde seizoen. "Ik houd de zomer van 2015 voor de zekerheid al vrij", zegt de acteur, die in de SBS6-serie de titelrol speelt, tegen Novum Nieuws.

"In Engeland komen er nog twaalf afleveringen. Dat zou perfect zijn voor een slotseizoen voor volgend jaar", vervolgt Hoffman over de serie die is gebaseerd op de Engelse show Doc Martin. Wel weet de acteur dat een vervolg ook te maken heeft met het aantal kijkers. "Maar ik ben heel optimistisch."

Hoffman merkt dat de serie, waar ook Tygo Gernandt en Jennifer Hoffman in spelen, steeds meer bij mensen gaat leven. "Ik word meer op straat herkend. Of het nou iemand in een busje is, de architect op de hoek of een vrouw die boodschappen doet. Iedereen kijkt naar Dokter Tinus." Volgens de acteur komt dat ook door de stijgende lijn in de seizoenen. "Het wordt steeds leuker en absurder."

Zelf heeft Hoffman ook nog geen genoeg van de rol van de bizarre dokter Martinus Elsenbosch. "Omdat de situaties in de serie heel grappig zijn, blijft op de set die humoristische sfeer hangen. Als je in drama speelt, neem je die grimmige sfeer mee", legt de acteur uit. "We hebben meegemaakt dat we in ons broek pisten van het lachen."

Hoewel de vrolijkheid na een dag draaien blijft, neemt Hoffman Tinus niet mee naar huis. "Ik doe dit werk al 35 jaar, na 18.00 uur is het gewoon klaar. Het is een romantisch idee dat die rol thuis bij je blijft."

Ook overeenkomsten met dokter heeft hij nauwelijks. "Het is echt een bedacht personage. Het is niet realistisch", legt hij uit. "Zo'n dokter wordt in het dagelijkse leven natuurlijk niet gehandhaafd."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren