logo songteksten.net

Douwe Bob apetrots op foute cover Cher

(Novum) - Douwe Bob is eigenlijk zeer te spreken over zijn akoestische cover van Believe van Cher. "Mijn nummer zit gewoon goed in elkaar", zegt de zanger tegen Novum Nieuws. "Dat origineel van Cher zit eigenlijk fucking lelijk in elkaar. Het is zwaar overgeproduceerd." Zondagavond is hij met vele andere Nederlandse musici te horen in Guilty Pleasures, een initiatief van De Wereld Draait Door.

Niet dat Bob daarmee het origineel van Cher niet graag hoort. "Dat is nu juist de lol van zo'n Guilty Pleasure. Het moet wel een pleasure zijn, en ook guilty. Als je het echt een rukplaat vindt, is het geen pleasure en als het eigenlijk best goed is, is het niet guilty. Zo kan een nummer van ABBA eigenlijk nooit een guilty pleasure zijn, want die nummers zijn gewoon echt erg goed."

Daarnaast heeft Believe voor de inmiddels 22-jarige Bob een flinke dosis jeugdsentiment. "Mijn moeder nam mij als kleuter altijd mee naar aerobicsles, en daar werden dat soort nummers gedraaid. Dus ik vind het fijn om het weer te horen. Maar als musicus zeg ik wel dat het akoestisch veel beter uit de verf komt."

Bob heeft geen zin om het nummer wellicht ooit als single uit te brengen. "Het is niet mijn eigen werk, dus daar begin ik niet aan", zegt hij onomwonden.

Dat ligt voor Hadewych Minis, die haar cover van Dingedong ten gehore brengt, wel anders. "Ik zou het geweldig vinden het nummer als single uit te brengen", zegt de 36-jarige actrice en zangeres. We hebben er echt onze eigen versie van gemaakt en ik kan niet wachten om het zondag te zingen voor een groot publiek."

Daarnaast nam Getty Kaspers, die het origineel zong, meteen contact op met Minis toen ze het haar zag zingen bij DWDD. "Dat is echt het mooiste compliment. Ze heeft ook al toegezegd straks tijdens mijn tournee te komen kijken."

Guilty Pleasures is zondagavond te zien bij de Vara. Dan zijn ook Danny Vera, Shirma Rouse, Blaudzun, Niels Geusebroek, Alex Roeka, Tessa Rose Jackson, Marien Dorleijn, Tim Knol, Qeaux Qeaux Joans, Michael Prins, Bo Saris, Waylon, Bente en Janne Schra van de partij.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren