logo songteksten.net

John de Mol zit zichzelf dwars

(Novum) - John de Mol maakt het zichzelf behoorlijk moeilijk aan de andere kant van de oceaan. De Amerikaanse versie van zijn Utopia komt qua kijkers moeilijk uit de startblokken, onder meer vanwege concurrentie van De Mols eerdere succes Big Brother. "Nu is Big Brother binnenkort afgelopen, maar dan begint The Voice op NBC. Ik zit mezelf aardig in de weg daar", zegt hij dinsdag in De Telegraaf.

In Nederland doet Utopia, waarin een groep mensen een nieuwe samenleving opbouwt, het goed. Daarop is besloten de show ook na de jaarwisseling door te laten lopen. "Je merkte de afgelopen weken al dat de bewoners rekening hielden met het idee dat het op 31 december allemaal is afgelopen. Sommige plannen werden meteen afgeschoten, omdat 'het toch geen zin heeft'. En ik wil juist niet dat Utopia als een nachtkaars uitgaat", motiveert De Mol.

De belangstelling voor Utopia is groot en het format wordt binnenkort verkocht aan 'nog twee of drie landen', waaronder Noorwegen. Ook de aandacht voor The Voice houdt aan. "Als we The Voice nog aan een paar landen verkopen, zitten we in 63 landen. Dat is nog nooit eerder met een format gelukt."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren