logo songteksten.net

Emma Thompson huilde bij terugkeer in theater

(Novum) - Emma Thompson kon het niet droog houden toen ze in maart vijfmaal in New York optrad met het theaterstuk Sweeney Todd: The Demon Barder of Fleet Street. Het was voor het eerst in 24 jaar dat ze weer op de planken stond. "Het was magisch om weer voor een publiek te staan", zei de actrice tegen de BBC. "Ik moest ervan huilen."

De 55-jarige Thompson en haar tegenspeler Bryn Terfel gaan volgend jaar in reprise in het London Coliseum. Daar wordt het stuk dertien keer opgevoerd.

"Ik vond het een vreselijk idee dat het stuk nooit meer zou worden opgevoerd", ging Thompson verder. Voor de reeks in Londen hoopt ze op een kleine verbetering, namelijk 'minder misselijkheid'. "Als ik de podiumangst de baas kan zijn zonder steeds zo misselijk te worden, vind ik het best."

Sweeney Todd: The Demon Barder of Fleet Street gaat over de fictieve kapper Sweeney Todd die in het Londen van de negentiende eeuw veel van zijn clientèle om zeep helpt. Hij wordt daarin bijgestaan door Mrs. Lovett, die in de naastgelegen winkel vleestaarten verkoopt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren