logo songteksten.net

Radcliffe probeert Hollywood te vermijden

(Novum) - Daniel Radcliffe wil eigenlijk zo min mogelijk in Los Angeles komen. "Als ik daar ben, voelt het altijd alsof ik op een feestje ben waarvoor ik niet ben uitgenodigd", zegt de Britse acteur voor de camera van Novum Nieuws. "De hele stad zit vol met mensen die graag ergens bij willen horen en anderen uit hun clubjes willen weren."

"Dat is af en toe wel lastig als acteur, want een groot deel van de Amerikaanse filmindustrie is natuurlijk geconcentreerd in Hollywood", gaat de 25-jarige Radcliffe verder. "Maar ik heb toch gemerkt dat het voor mij het beste werkt als ik me omring met vrienden die ik kan vertrouwen en die me vooral eerlijk houden, met beide benen op de grond."

De acteur is dan ook weinig te vinden op feestjes die de filmindustrie organiseert. "Daar heb ik een diepgewortelde hekel aan", zegt Radcliffe onomwonden. "Natuurlijk zijn er zakelijke feestjes waar je heel goed kunt netwerken, of waar je gewoon niet onderuit kan, maar geef mij maar een simpele verjaardag van iemand die niets met de filmindustrie te maken heeft."

In zijn nieuwe film What If, die donderdag in première gaat, komt Radcliffes personage Wallace de vrouw van zijn dromen tegen op zo'n feestje. Helaas blijkt deze Chantry al een vriend te hebben, waardoor Wallace lijdzaam toe moet zien terwijl ze niet meer dan vrienden zijn. Die vriendschap zit wel snor, want de twee blijken veel gemeen te hebben op allerlei vreemde gebieden.

"Het zijn twee rasechte nerds. Dat ben ik zelf ook wel een beetje", geeft Radcliffe toe. "In mijn hoofd zit allerlei dwarrelkennis over getallen en geschiedenis. Ik ben erg goed in Triviant. Daar scoor je op de feestjes met vrienden altijd wel mee, maar niet op die filmparty's in Los Angeles. Nog een reden om daar niet te vaak te willen komen", lacht hij.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren