logo songteksten.net

Motor uit Easy Rider moet miljoen opleveren

(Novum/AP) - De motor waarop Peter Fonda rondreed in de filmklassieker Easy Rider wordt geveild. Naar verwachting brengt de tweewieler meer dan een miljoen dollar op. De Amerikaanse zakenman Michael Eisenberg doet de omgebouwde politiemotor van de hand, meldt veilinghuis Profiles in History.

Met de Harley-Davidson komen drie brieven die de authenticiteit van het vehikel bewijzen. Eisenberg kocht de motor voor zijn restaurant, dat Easy Rider als thema had. Hij runde de tent met Fonda en Easy Rider-collega Dennis Hopper. Daarvoor was de motor twaalf jaar te zien in een museum voor motoren.

De motor, die op 18 oktober wordt geveild, heeft een druppelvormige benzinetank die is beschilderd met het motief van de Amerikaanse vlag. Daarin stopten de hoofdpersonen van Easy Rider hun geld. De motor werd ontworpen met instemming van Fonda, die stond op het toevoegen van de Amerikaanse driekleur.

De roadmovie uit 1969 gaat over twee langharige motorrijders. De drugsliefhebbers rijden door de Verenigde Staten op zoek naar persoonlijke vrijheid en manieren om snel geld te verdienen. Voor de film, die werd geregisseerd door Hopper, werden vier motoren gemaakt, waarvan er maar een is overgebleven.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren