logo songteksten.net

België stuurt drama broers Dardenne in voor Oscar

(Novum) - Deux Jours, une Nuit van regieduo Jean-Pierre en Luc Dardenne moet voor België een Oscar in de wacht gaan slepen. Het drama, met Oscar-winnares Marion Cotillard in de hoofdrol, is geselecteerd als inzending voor de categorie beste niet-Engelstalige film. Dat melden diverse Belgische media.

De jury, bestaande uit zes mensen uit de Belgische filmindustrie, was unaniem. Ze prees 'de cinematografische kwaliteiten van de film en het sterke eigentijdse en universele karakter ervan'. Deux Jours, une Nuit gaat over een vrouw die een weekeinde de tijd heeft haar collega's ervan te overtuigen hun bonussen te weigeren. Lukt dat haar niet, dan is ze haar baan kwijt.

Dat Cotillard, die in 2008 de Oscar voor beste actrice won voor La Môme, de hoofdrol speelt, vergroot volgens de jury de kans op succes voor België. Ook de positieve Amerikaanse recensies die volgden na de première tijdens het filmfestival van Cannes, moeten bijdragen aan de eerste Oscar voor beste niet-Engelstalige film voor België.

Ook Nederland stuurt dit keer een drama in voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Lucia de B. van Paula van der Oest werd begin deze maand geselecteerd. De meest prestigieuze filmprijzen worden op 22 februari uitgereikt. Ruim een maand daarvoor, op 15 januari, worden de genomineerden bekendgemaakt. Dan wordt duidelijk of België en Nederland nog in de race zijn voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren