logo songteksten.net

Monic Hendrickx had slechte nachten door theaterrol

(Novum) - Monic Hendrickx heeft menig uurtje wakker gelegen van haar rol in het stuk Homebody. De actrice duikt in de rol van een westerse moeder en huisvrouw die verblind door verlangen, avontuur en romantiek afreist naar Kabul in Afghanistan. "Live zorgt voor slaaptekort, voor stress", zei Hendrickx vrijdagavond in RTL Late Night.

"Je denkt de hele tijd: als ik mijn tekst maar niet vergeet, als ik maar goed bij stem ben en geen rare kikker in mijn keel heb", vertelde de 47-jarige actrice, die voornamelijk in film en op tv te zien is. "Terwijl je eigenlijk moet denken: de eerste zin, en dan gaat het vanzelf. Dan stort je je erin en zien we wel waar het schip strandt."

Homebody is ook de eerste rol waarin Hendricks op toneel moest dansen. Ook dat was een enorme stap. "Ik dans eigenlijk nooit op het toneel. Tijdens de repetities was dat een stressfactor, maar het is zo lekker om te doen dat het dat nu niet meer is. Nu is het juist lekker."

Hendricks staat op de planken met een danser van het Nationaal Ballet. "Ik ben natuurlijk twee keer zo zwaar als de gemiddelde danseres dus ik voelde me een soort Katrien Duck die probeert te dansen", grapte Hendrickx. "Maar hij is zo sterk, hij tilt mij gewoon op. Als je je eraan overgeeft, is het gewoon heerlijk. Die dansers zijn zo goed, inspirerend en gedisciplineerd. Het is echt een eer om met hem te dansen."

Het was eerst, letterlijk, nog een beetje aftasten. "Hij is 21 of zo, dus ik had zijn moeder kunnen zijn", legde Hendrickx uit. "In het begin was het onhandig en durfde hij mij niet goed vast te pakken, wat ik heel goed begreep. Maar dat moet je wel echt doen met dansen. Nu gaat het heel goed."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren