logo songteksten.net

Angelina Jolie regisseert olifantendrama

(Novum) - Angelina Jolie heeft weer een filmproject bemachtigd dat ze gaat regisseren. De 39-jarige filmmaakster klimt in de regisseursstoel voor Africa, gebaseerd op de strijd van paleoantropoloog Richard Leakey en zijn strijd tegen de illegale ivoorhandel in Kenia in de jaren tachtig. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Jolie gaat de film ook coproduceren. Ze gaat weer samenwerken met cameraman Roger Deakins, met wie ze al Unbroken maakte. Dat drama, over de olympische atleet Louis Zamperini die tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangen werd genomen door de Japanners, verschijnt op 8 januari in de Nederlandse bioscopen.

Vooralsnog is Jolie nog bezig met haar derde speelfilm, By the Sea, die ze regisseert en waarin ze te zien is met haar man Brad Pitt. Daarvan staat de première gepland voor volgend jaar. De bedoeling is dat Jolie daarna meteen begint aan Africa. Eric Roth, bekend van Munich en Ali, werkt momenteel aan het scenario. Wanneer Africe uit moet komen is nog onbekend.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren