logo songteksten.net

Leven schrijver Wizard of Oz wordt verfilmd

(Novum) - Het leven van schrijver L. Frank Baum, de man achter The Wonderful Wizard of Oz, wordt verfilmd. Josh Golden schrijft het scenario voor Road to Oz, zoals de film vooralsnog heet. Dat laat de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter weten.

Baum schreef talloze kinderboeken maar is verreweg het bekendst van zijn boek over het fabelachtige rijk Oz, dat wordt overheerst door een boze tovenaar. Het verhaal werd vele malen verfilmd, zoals de klassieker uit 1939 met Judy Garland, tot aan de vorig jaar verschenen Oz: The Great and Powerful met James Franco in de hoofdrol. Ook werd het verhaal vele malen bewerkt voor het theater, zoals de populaire musical Wicked.

Baum schreef echter ook dertien vervolgboeken, die vrijwel niemand echt kent. De nieuwe film wil ook daar aandacht aan besteden.

Het is nog niet bekend welke acteurs voor de film in beeld zijn. Films over het leven van auteurs trekken echter niet zelden grote namen aan, getuige Finding Neverland, met Johnny Depp als Peter Pan-schrijver J.M. Barrie. Vorig jaar mocht Saving Mr. Banks, over Mary Poppins-schrijfster P.L. Travers, bogen op Tom Hanks, Emma Thompson en Paul Giamatti in de cast.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren