logo songteksten.net

Birgit Schuurman leidt 'geheim leven' in theater

(Novum) - Birgit Schuurman speelde in het theater geregeld zware rollen, maar het grote publiek kent haar vooral als stoere, sexy vrouw. Dat komt volgens de actrice door de tv-series waarin ze te zien was. "Het voelt alsof ik naast mijn tv-carrière een heel geheim leven heb waar maar een heel klein aantal theatergangers weet van heeft", doet Schuurman uit de doeken in Spits.

"Het blijft een heel raar principe. Als je op tv iets doet, wordt dat gezien door een half miljoen mensen. Maar in theater bereik je met een beetje goed bezochte voorstelling hooguit tien procent van dat aantal. Veel mensen hebben geen idee wat ik als actrice in de theaters al heb laten zien." Met haar eerste hoofdrol in een speelfilm hoopt Schuurman af te rekenen met haar sexy imago. In Pijnstillers speelt ze een moeder die bezwijkt aan kanker. "Het is zo fijn om eindelijk eens de stoere sexy vriendin te mogen overstijgen."

Schuurman noemt haar rol in de verfilming van het boek van Carry Slee, die vanaf donderdag in de bioscopen draait, een van haar beste ooit. "Zeker in de laatste scènes heb ik niets aan uiterlijk vertoon meer om mij achter te verschuilen. Het is heel raar om die opnames terug te zien, met een kaal hoofd en zonder wenkbrauwen. Volledig gestript van alles wat mij het imago stoere, beetje sexy vrouw heeft gegeven."

Als Pijnstillers een succes wordt, hoopt Schuurman dat het publiek en filmmakers haar anders gaan zien. "Misschien dat mensen als deze film een hit wordt eindelijk ook eens realiseren dat ik meer kleuren in huis heb dan 'meisje met Chinees of exotisch uiterlijk'."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren