logo songteksten.net

NFF promoot Nederlandse filmmuziek met Buma

(Novum) - Het Nederlands Film Festival en muziekauteursrechtenorganisatie Buma gaan samenwerken. De twee organisaties willen zo meer aandacht generen voor de Nederlandse film en de muziek die daarin een rol speelt. Een van de thema's van het NFF dit jaar is muziek.

Het plan is om muziek voortaan een blijvend onderdeel te laten zijn van een breder georiƫnteerd NFF. Dit jaar biedt het filmfestival in Utrecht de bezoekers een uitgebreid muziekprogramma met onder meer de NFF Soundtrack Show, live uitvoeringen door grote orkesten, en vragenrondes met prominente componisten van filmmuziek.

Volgens directeur Frank Helmink van Buma Cultuur, de tak die zich bezighoudt met het promoten van Nederlandse muziek, is deze samenwerking logisch. "Tijdens het NFF is de hele filmindustrie in Utrecht. Muziek is een uitermate belangrijk onderdeel van een film. Dat wordt nog wel eens vergeten. Alleen daarom is het goed dat er tijdens een festival als het NFF aandacht is voor de componisten van deze filmmuziek."

"Muziek bepaalt voor een belangrijk deel het succes van een film", vindt ook Willemien van Aalst, directeur van het NFF. "Het verdient de aandacht die wij er tijdens deze en toekomstige edities aan geven. Met Buma kunnen wij de krachten bundelen om deze producten van Nederlandse bodem meer bekendheid en draagvlak te geven."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren