logo songteksten.net

Jaap Jongbloed hoopt op opvolger Vermist

(Novum) - Jaap Jongbloed wil graag dat zijn programma Vermist in de toekomst een opvolger krijgt. "Ik heb liever dat er een programma over vermissingen komt zonder mij, dan helemaal niet", zegt de presentator, die negentien jaar familieleden en geliefden met elkaar herenigde, in het AD. De laatste reeks van de AVROTROS-serie wordt vanaf dinsdagavond uitgezonden.

"We zijn niet onmisbaar, maar het is zonde als we gemist moeten worden", zegt de 59-jarige Jongbloed. De presentator snapt echter wel dat de serie stopt. "Er is behoefte aan vernieuwing en er wordt geschrapt in human interest en daarom moet de show sneuvelen", legt hij uit. "Ik snap de behoefte aan vernieuwing, ik denk alleen dat ze het verkeerde programma hebben uitgekozen. We hebben een maatschappelijke functie."

Wel is er een kans dat Jongbloed volgend jaar zelf terugkeert met een nieuw programma over vermissingen. "We mogen van de publieke omroep een voorstel doen. Dat illustreert wel dat men wil dat het op de een of andere manier blijft bestaan." De website van Vermist blijft 'hoogstwaarschijnlijk' bestaan. "Heel belangrijk, want het zou eeuwig zonde zijn als die schat aan informatie verloren gaat."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren