logo songteksten.net

Nile Rodgers en Duran Duran maken nieuw album

(Novum) - Nile Rodgers en Duran Duran zijn weer samen de studio in gedoken. "Ik ben dolblij om weer met mijn band te werken. Ze zijn als mijn tweede Chic", zegt Rodgers, refererend aan zijn discoband, tegen het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard. Rodgers scoorde met Duran Duran dertig jaar geleden al de hit The Wild Boys.

Daarnaast produceerde Rodgers het album Notorious van Duran Duran en maakte hij een succesvolle remix van hun hit The Reflex uit 1984. "Het album vordert prima", voegt Rodgers toe.

Basgitarist John Taylor wil er nog niet te veel over kwijt. "We werken nu met heel veel mensen samen, en alles loopt in elkaar over. Ik wil er nog niet te veel over zeggen, want het is allemaal nog niet af."

Naast Rodgers is ook Mark Ronson aan boord, die hun laatste plaats All You Need Is Now uit 2010 produceerde. Ook Mr. Hudson is al met de band de studio in gedoken, evenals Red Hot Chili Peppers-gitarist John Frusciante.

Toetsenist Nick Rhodes wil iets meer kwijt dan zijn bandgenoot. "Ik denk dat we weten waar we naartoe willen, en dat is de dansvloer. Daar mikken we allemaal op."

Het is nog onduidelijk wanneer het album af moet zijn. De band staat momenteel niet onder contract bij een platenlabel, maar is druk in onderhandeling.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren