logo songteksten.net

Nieuw album Bette Midler ode aan heldinnen

(Novum) - Het nieuwe album van Bette Midler is een eerbetoon aan alle zangeressen die haar hebben geïnspireerd. It's the Girls, haar eerste album in acht jaar, staat bol van invloeden van The Boswell Sisters uit de jaren dertig tot aan TLC uit de jaren negentig. Dat schrijft het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard.

Zo staat er een cover van Bei Mir Bist Du Schön op de plaat, alsook een cabaretversie van het nummer Waterfalls van TLC. "Van kinds af aan heb ik genoten van het harmonieus gezang van vrouwen", zegt Midler. "Ik zong altijd mee. Deden we dat niet allemaal? Ik denk dat het idee om deel uit te maken van zo'n groep me altijd heeft geboeid. Je zong niet alleen mee, maar je was er ook echt bij."

Sommige nummers moesten volgens de 68-jarige zangeres wel in een moderner jasje worden gestoken. Zo is You Can't Hurry Love van The Supremes aangepast tot een countrynummer. "Omdat dit een soort overzicht moest worden van meidengroepen, wilde ik aan een paar van de echt populaire nummers een nieuwe draai geven", zegt Midler. "You Can't Hurry Love is wel het meest extreme voorbeeld."

"De jaren zestig waren de hoogtijdagen van de meidengroepen, maar in de jaren negentig waren TLC en Destiny's Child mijn favorieten", vertelt Midler. "Waterfalls was schrijnend, vooral als je moeder was. Het heeft een groot effect op mij gehad. Ik dacht nooit dat ik het zou kunnen opbrengen het te zingen, maar we hadden een idee dat bleek te werken. Ik ben blij dat ik het heb gedaan." It's the Girls verschijnt begin november.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren