logo songteksten.net

Speelfilm Jongens wint jongerenprijs NFF

(Novum) - De Nederlandse speelfilm Jongens van Mischa Kamp heeft op het Nederlands Film Festival de MovieZone NFF Award gewonnen. Dat werd maandagavond bekend tijdens de Talkshow op het festival. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door een jongerenjury.

"Deze film, aangaande de prille adolescentie van twee jonge atletieklopers, wordt schitterend in beeld gebracht aan de hand van bijzonder fris camerawerk en goed gekozen mise-en-scène", luidt het juryrapport. "De krachtige acteerprestaties van de jonge hoofdpersonen, die zich volledig inleven in hun rol, tillen de film naar een hoger niveau."

Jongens, met Ko Zandvliet en Gijs Blom in de hoofdrollen, gaat over twee puberende jongens die tijdens een atletiekkamp ontdekken meer dan alleen vriendschappelijke gevoelens voor elkaar te hebben. De film viel eerder al in de prijzen in Duitsland en Tsjechië.

De film was een van drie genomineerde titels. Ook Nena, over een tienermeisje dat opgroeit in het Groningen van de jaren tachtig, en Aanmodderfakker, over een man van in de dertig die krampachtig vasthoudt aan zijn studentenleven, waren kanshebbers op de MovieZone NFF Award.

Aan de prijs is een bedrag van 1500 euro verbonden. Het dient te worden besteed aan promotie van de winnende film onder de jonge doelgroep. Ook maakt Jongens kans opgenomen te worden in een van de filmeducatieve programma's van Filmmuseum Eye.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren