logo songteksten.net

Crouching Tiger 2 in wereldpremière op Netflix

(Novum) - Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend gaat volgend jaar augustus tegelijkertijd in première bij Netflix en in de bioscopen van Imax. Dat schrijven diverse Amerikaanse media. Het is voor het eerst dat een film gelijktijdig bij een streamingdienst en een bioscoopketen in première gaat.

Netflix heeft laten weten dat deze film slechts de eerste is van een reeks films die op deze manier in première gaan. Volgens topman Ted Sarandos is het huidige systeem, waarbij een film pas maanden na de bioscooppremière te streamen is, hopeloos ouderwets.

Bioscoopexploitanten zien het steeds grotere aantal films dat op internet in première gaat met lede ogen aan. Volgens Sarandos is hun angst echter ongegrond. "Ik hoop hiermee voor eens en altijd aan te tonen dat de wereld niet instort", zegt hij. "Het zijn twee heel andere belevingen. Eentje is als naar een sportwedstrijd gaan, de ander is als die wedstrijd thuis kijken."

Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend is het vervolg op Crouching Tiger, Hidden Dragon uit 2000. Het verhaal is wederom gebaseerd op de Crane-Iron-serie van de Chinese schrijver Wang Dulu. De eerste film, gemaakt voor een schamele zeventien miljoen dollar en Mandarijn gesproken, werd een internationale hit. Het Chinese vechtsportepos werd genomineerd voor tien Oscars en wist er vier te winnen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren