logo songteksten.net

Nieuwe Twilight-films in de maak

(Novum) - Fans van Twilight kunnen binnenkort hun hart ophalen. Hoewel de laatste bioscoopfilm over de vampiers Bella Swan en Edward Cullen alweer dateert van twee jaar geleden, is filmstudio Lions Gate van plan een reeks korte films over de personages uit te brengen. Dat melden diverse Amerikaanse media.

De studio biedt jonge vrouwelijke filmmakers de kans hun visie op de wereld van Twilight te geven. De vijf beste filmpjes worden geselecteerd en volgend jaar op de Facebook-pagina van Twilight geplaatst. Zo krijgen de aanstormende regietalenten wereldwijde belangstelling. Uiteindelijk wordt één winnaar gekozen, die een geldprijs krijgt en aanbiedingen ontvangt van filmproducenten.

Hoe dan ook mogen alle deelnemers bogen op grote namen uit de industrie. Zo werkt Twilight-actrice Kristen Stewart mee aan het project, evenals actrices Kate Winslet en Octavia Spencer. Ook Stephenie Meyer, die de boeken schreef waarop de films zijn gebaseerd, is bij het project betrokken.

Het is nog niet helemaal duidelijk of Lions Gate hiermee nieuwe Twilight-films wil lanceren. Wel laat Lions Gate-topman Edward Burns weten dat dit nog maar het begin is en dat Facebook in de toekomst wellicht een platform wordt waarop nieuwe films worden gelanceerd.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren