logo songteksten.net

Eddy Zoëy ziet nieuwe liefde in theater

(Novum) - Eddy Zoëy is presentator, kunstenaar, singer-songwriter en componist, maar heeft toch nog tijd voor nog meer bezigheden. "Theater kan echt mijn nieuwe liefde worden", vertelde Zoëy, die sinds begin deze maand langs de Nederlandse theaters trekt, maandag in Koffietijd.

"De teksten worden veel belangrijker", zei Zoëy over optreden in de theaters. "Bij een clubtoer staan mensen lekker met een biertje in hun handen, maar luisteren ze niet per se naar de tekst." Zoëy grijpt in de theaters bovendien zijn kans ander repertoire te laten horen. "Ik heb heel veel vrolijke liedjes als Bijna, maar in het theater is het leuk dat je ook de kleinere liedjes kunt brengen."

Hoewel Zoëy het druk heeft met al zijn projecten, wil hij ook muziek blijven maken voor andere artiesten. "De liedjes die spontaan ontstaan verzamel ik vaak voor mezelf om op een album te zetten", vertelde Zoëy, die onder meer Kinderen voor Kinderen en Ben Cramer van nummers voorzag. "De andere liedjes ontstaan vaak binnen een kader, vooraf is duidelijk waar ze over moeten gaan. Ik vind het toch ook wel leuk om daar m'n tanden in te zetten."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren